In de trainingen leer je wat je kunt verwachten als je te maken krijgt met een kind en het gezin die te maken heeft met seksueel misbruik. Om goed te kunnen helpen is het nodig hier een basis kennis over te hebben als hulpverlener, docent en betrokkenen. Je leert hoe belangrijk jou reactie als hulpverlener/ betrokkenen is voor dit gezin en het kind. De trainingen geven een inkijk bij alles wat er gebeurd als seksueel misbruik kenbaar is gemaakt. Hierbij word besproken wat symptomen zijn, triggers, de link met psychische stoornissen en verslaving.
Doel:
Het doel van de training is jou als hulpverlener, docent of naaste zoveel te informeren en bij te leren dat je vanuit echte betrokkenheid en kennis kunt helpen. Dit is een groot gemis momenteel voor gezinnen en slachtoffers van misbruik.
In een omgeving waarbij mensen alert zijn op misbruik is de ruimte voor een dader om actie te ondernemen aanzienlijk minder.
Doelgroep:
De trainingen zijn gericht op een gezin, echter kan dit ook het gezin van herkomst zijn. veel slachtoffers zijn in hun jeugd misbruikt. Meestal komt de waarheid achter het misbruik pas jaren laten naar boven. Ook in deze situaties is de training goed toepasbaar. We hebben een training mogen bieden bij dementerenden, zij keren terug naar hun jeugd en zullen dan ook symptomen laten zien die toen aan de orde waren.
Dit maakt dat de inhoud toepasbaar is voor docenten in het basisonderwijs en hoger onderwijs. Voor de hulpverlener met kinderen, echter ook voor jongeren en volwassenen en met dementerenden.
Aanbod:
Er zijn nu 2 online trainingen te volgen. De eerste geeft een basis kennis. De 2de training geeft meer verdieping op de basiskennis met ook lange termijn effecten.
Ze kunnen ook fysiek gegeven worden. Zowel individueel als in teamverband.