graafschap college workshop

Gastles Graafschap College

In mei en juni heb ik meerdere workshops mogen verzorgen op het Graafschap College in Doetinchem.

De dagen staan in het teken van seksualiteit en hoe sta ik als mens in mijn leven. O.a. ook met een drag queen en iemand in transitie van vrouw naar man.

Op deze dagen heb ik met studenten een mooie koppeling kunnen maken van een ervaringsverhaal naar het toekomstige werkveld van de pedagogisch medewerkers en onderwijsassistentes. Hoe kom je als medewerkers het onderwerp seksueel Trauma binnen jeugd en gezin tegen en hoe ga ik daarmee om? Wat zijn triggers en symptomen? Wat hebben deze voor invloed op alle levensgebieden?

Er werd met veel aandacht en betrokkenheid geluisterd. De informatie werd als meerwaarde ontvangen en er zijn veel goede vragen gesteld.

Momenten waarop het voor sommige studenten moeilijk was, te dichtbij kwam waren er ook. Die momenten mochten er zijn binnen de groep. Wat ik vooral ook bewonderenswaardig vind is dat deze studenten toch deel hebben genomen en hun kwetsbaarheid er ook mocht zijn.

Het waren mooie dagen en hopelijk weer stapjes dichterbij dat het onderwerp meer besproken word en expertise gedeeld word.

Tags: No tags

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *